Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

БЛАГОЕВГРАД 

Земетресенията в Кефалония в неделя и понеделник подгониха гърците към Сандански. Само за 3 дни са наети 21 квартири в курортния град. Подробности за казуса има на страниците на вестник „Струма".

Сърцето на болния от рак благоевградчанин Тома Алмишев не издържа и в понеделник спря завинаги да бие. Младият мъж, чиято участ потресе хиляди българи в страната и чужбина, не можа да се пребори с коварната болест, но в последните мигове на живота си извърши може би най-голямото дело в него – разби апатията и коравосърдечието на сънародниците ни и доказа, че колкото и да е голяма мизерията ни, човещината още съществува. Доказателство за нея бяха сумите, които постъпиха в сметката на Тома, след като майка му Таня Алмишева разкри пред вестник „Струма" огромната си болка, че няма пари за последната медицинска процедура, даваща някакъв шанс на момчето й – трансплантация на стволови клетки. Само няколко дни след това Таня се обади, за да помоли преводите да спрат, защото е събрала достатъчно пари. За жалост Тома не издържа второто преливане на стволови клетки и жестоката болест го победи. Тялото му ще бъде кремирано в София, а урната ще бъде погребана в четвъртък в 13.00 часа на новото гробище в Благоевград - в гроба на братчето му.

Гръцки предприемач е поискал от ръководството на община Петрич да бъде наемател на ресторанта в търговски комплекс ГУМ - Петрич. Същият обект обаче с Решение № 377 от 18.12.2012 година на ОбС - Петрич беше предоставен на Историческия музей с идеята той да се премести и да освободи помещението в читалище „Братя Миладинови". Сега казусът „ГУМ" пак е в ръцете на съветниците, които трябва да решат дали имотът да се ползва от музея, или да бъде даден под наем на бизнесмена грък. В Общинския съвет е получено писмо от финансово-стопанския директор в общината Лъчезар Кобуров, който заявява, че гръцкият предприемач Анастасиос, собственик на фирма ,,Вервас" ООД, проявява интерес към наемането на обекта. В същото време той му отговорил какво е положението с бившия ресторант.

ДОБРИЧ

Водещата тема днес на броя на в. "Нова добруджанска трибуна" е "Убиват селскостопанската наука", с което медията съобщава за среща, на която е бил директорът на Добруджански земеделски институт доц. Киряков, на която на него и колегите му от другите институти в страната им е била заявено, че ще се разфомирова Селскостопанска академия. От челно място още вестникът пише, че бивш възпитаник на езиковата гимназия в града Николай Бойков е спечелил приза "Млад мениджър". За това, че се премахват т. нар. "легнали полицаи" в Добрич пише още днес на страниците си вестника. Място на вътрешна страница намира и информация за това, че от днес учениците се връщат в класните стаи, но все още грипната епидемия в областта не е отменена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай