Полиция окупира Банско на 8 декември

Отмениха отпуските на ченгетата заради празника на студентите

Полиция окупира Банско на 8 декември | StandartNews.com

Благоевград. До всяка кръчма в курорта Банско ще има полицаи, които ще следят за спазването на обществения ред и за скандали между празнуващите студентския празник младежи. Очаква се 10 000 студенти от цялата страна да купонясват в планинския град навръх 8 декември. Заради наплива на гости полицията в Благоевград комнадирова 14 свои служители в курорта, които ще бдят за спокойствието в Банско. Общо 50 ченгета ще патрулират през уикенда край хотелите и заведенията в града.

„Събираме от механите и хотелските комплекси информация колко младежи ще празнуват в тях. Целта е да знаем колко служители да разположим край обектите. Нашите колеги от страната пък ни дават справки, събрани от тамошните университети. Така сме наясно къде студенти ще празнуват организирано. И вземаме необходимите мерки, за да обезпечим населеното място с достатъчно наши служители. В Делчево също ще има доста млади хора и затова там ще има повече полицаи”, заяви вр.и.д. шеф на ОД МВР-Благоевград комисар Добромир Василев. За да се осигури нормалното протичане на празника, всички почивки на полицаите са отменени. Жесток контрол ще има и по пътищата в Пиринския край. Основно ще се правят проверки за шофиране на автомобили след употреба на алкохол.

„Правим всичко възможно, за да разнообразим престоя на младите си гости при нас. Гарантираме им, че няма да имат и минута скука, докато прознуват в Банско”, твърдят хотелиери и кръчмари. Всички се молят да има и достатъчно сняг, за да могат любителите на белия спорт да карат ски и сноуборд в Пирин планина.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай