Отварят писмата до Дядо Коледа

Отварят писмата до Дядо Коледа | StandartNews.com

Благоевград. Писмата до Дядо Коледа, пуснати в кутията под елхата в центъра на Благоевград, ще бъдат отворени в петък. Инициативата се провежда за втора поредна година и е на общинското ръководство. Целта е малките жители на града да напишат своите най-съкровени желания. Точно в 14.00 часа в стая 406 на общината петчленно жури ще разгледа и определи най-интересните и оригинални писма, изпратени през последния месец на миналата година до Дядо Коледа. Със съдържанието им ще бъде запознат и кметът Атанас Камбитов.

Писмата са добре запечатани, някои дори са сушени, тъй като са били намокрени от дъждовете. Всяко от тях ще бъде прочетено, а най-искреният автор ще бъде награден.

В края на 2013 г. за първи път под красивата елха на площад „Георги Измирлиев" бе поставена кутия, в която децата пускаха своите писма-желания до Дядо Коледа. През януари 2014 г. на специална среща в кабинета на кмета Камбитов 10 деца и техните родители бяха приятно изненадани, а най-щастлива бе 13- годишната Анелия Гушерова, която получи дълго мечтаното кученце - йоркширски териер, което кръсти Спарки. Днес Анелия продължава да обгрижва и обича своя домашен любимец, който по думите й е много игрив и палав.

„Пожелавам през тази година здраве и късмет на децата и да вярват в чудеса, защото те се случват", това пожелание отправи тя към всички хлапета. Момичето не е пуснало писмо до добрия старец тази година, за да даде шанс и на другите деца да сбъднат своите желания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай