ОД на МВР Кърджали се отчете за 2014 г.

ОД на МВР Кърджали се отчете за 2014 г.  | StandartNews.com

Областната дирекция на полицията в Кърджали даде своя отчет за изминалата година. Зам.-главният секретар на МВР Георги Костов присъства на нарочната пресконференция. Цифрите за областта сочат 50% разкриваемост, което е над средното ниво в страната от 40 на сто.

Костов сподели, че е впечатлен от работа на местните полицаи. Той ги похвали и за това, че работата е свършена добре дори и в условията "кадрови дефицит и изключителна натовареност". Заместникът на Лазаров посочи, че в работата на МВР приоритет като цяло ще бъде овладяване до минимум на битовата престъпност, както и борбата с корупцията на всички нива.

„Изразих загриженост относно деянията свързани с икономическата престъпност в региона. Спрямо предходната година тя е намаляла с 20%, но в генезиса си тя е латентна. Това ще бъде предизвикателството през настоящата година", заяви още Костов.

Зам.-главният секретар на МВР Георги Костов представи и временно изпълняващия длъжността директор на ОД на МВР Венцислав Момчилов.

Венцислав Момчилов постъпва в системата на МВР през 1994 година, минал е през всички нива на служебната йерархия. През 2004 година оглавява полицейския участък в Черноочене. През 2010 година е назначен за началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД на МВР. От месец ноември 2012 година става началник на най-голямото полицейско управление в областта в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай