Община Кирково взе награда за иновации

Община Кирково взе награда за иновации  | StandartNews.com

Кърджали. За втори път на община Кирково бе присъден Етикет за иновации и добро управление на местно ниво, съобщиха от общинска администрация. Европейският приз е връчен на кмета Сали Рамадан от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на Деветата годишна среща на местните власти в курорта „Албена".

На церемонията присъства и председателят на Общинския съвет Шинаси Сюлейманов. Носители на Етикета за иновации и добро управление могат да станат местни власти, които приемат и прилагат в дейността си 12-те принципа на добро управление на Съвета на Европа.Сред тях са честно провеждане на изборите, представителност и гражданско участие, ефикасност и ефективност, откритост и прозрачност, върховенство на закона, етичност, компетентност, иновации и отвореност за промени, човешки права и отчетност.

През 2010 г. община Кирково беше сред първите тринадесет в страната, удостоени с наградата. След изтичане на двегодишния период, за който се присъжда този приз, общината отново кандидатства след решение на Общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай