Неджми Али: Предлагаме Европейски отбранителен съюз

Неджми Али: Предлагаме  Европейски отбранителен съюз | StandartNews.com

Създаването на Европейски отбранителен съюз в рамките на ЕС, провеждане на по-ефективна външна политика и по-малко бюрократично регулиране. Това са част от предложенията на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ). Те бяха представени от евродепутата Неджми Али от Групата на АЛДЕ в Европейския парламент на семинар на тема „Либерализмът, пречупен чрез езика на медиите, разбираем и достъпен за всеки гражданин на България", който се проведе в комплекс „Планински изглед" край Кърджали. Във форума, организиран от Неджми Али, участваха кметове на общини от област Кърджали, председатели на местните парламенти, депутатите от ДПС Мустафа Ахмед, Салиха Емин, Ердинч Хайрула, лидерите на Областните съвети на ДПС Изет Шабан и на МДПС Байрам Байрам, журналисти.

На срещата бе посочено, че след Брекзит евроскпетицизмът нараства все повече, затова е важно да се чуват гласовете на малките държави. „Когато ДПС като част от АЛДЕ прави конструктивни предложения, те намират отражение в доклада на ЕК и се възприемат от европейските институции", каза още Неджми Али. Той съобщи, че в доклада на АЛДЕ за бъдещото институционално устройство на ЕС, представен на 12 юли в Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент, са направени също предложения за реформа на избирателната система на ЕС и за федерализация на банковия и финансов сектор на Евросъюза.

Журналистът Георги Кулов запозна участниците в семинара с проучване за развитието на т. н.„етнически" медии и присъствието на малцинствата в тях. Бяха посочени имена на вестници, списания и сайтове, създадени след 1993 г. в контекста на езика на либерализма, разбираем и достъпен за всеки гражданин на България

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай