На Бабинден орисаха първото бебе за 2015 г. в Благоевград

На Бабинден орисаха първото бебе за 2015 г. в Благоевград | StandartNews.com

На тържествена церемония в МБАЛ - Благоевград навръх Бабинден бе изписано и орисано първото бебе за 2015 година. Малката Василена Дачева изплакала 20 минути след настъпването на новата година с мерки от 2,9 кг и дължина от 49 см. Красавицата е първо дете в семейството на Катя и Николай Дачеви от Благоевград.

На церемонията в родилно отделение бяха кметът на града Атанас Камбитов, изпълнителният директор на болницата д-р Владимир Пандев, неонатолози, акушери и гинеколози. Отец Николай отслужи водосвет за здраве, след което малката Василена бе изнесена на ръце от д-р Райна Калпазанова. Д-р Пандев подари на бебето златна плочка с лика на Божията майка, която да я пази от всичко лошо.

Всички медици и персонал в отделението бяха поздравени от ръководството за празника с пожелания за повече бебета през новата година. 681 са родените в АГ-отделението през 2014 година бебета. 341 са момчетата, а 340 момичета. През миналата година са се родили и 12 двойки близнаци. Голям е процентът на недоносените бебета, каза д-р Калпазанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай