Младите ротарианци зарадваха децата от Центъра за настанява от семеен тип в кърджалийския квартал „Гледка“

Младите ротарианци зарадваха децата от Центъра за настанява от семеен тип в кърджалийския квартал „Гледка“ | StandartNews.com

Интеракт – детската организация към Ротари клуб в Кърджали дари своите връстници от Центъра за настанява от семеен тип в квартал „Гледка".

Младите ротарианци, подпомогнати и от по-възрастните събраха средства и подариха нови дивани, учебници, чехли, лакомства и предплатен двугодишен абонамент за кабелна телевизия за децата от дома.В него в момента живеят 9 деца от 13 до 18 годишна възраст. В центъра за настаняване от семеен тип те са като вкъщи- имат си спални, кухня, столова, хол и кът за игра. Ходят на училище и само за няколко месеца са наваксали изоставането и вече бележниците им са пълни с шестици.Дарението от младите ротарианци няма да е еднократен акт, съобщи адвокат Наталия Пачилова, президент на Ротари клуб – Кърджали. Възпитаниците на центъра от семеен тип за в бъдеще ще получават и други дарения от децата – ротарианци и от Ротари клуб – Кърджали.На връчването на дарението освен деца от Интеракт присъстваха и двама от предишните президенти на клуба – Басил Байданов и Джевдет Адем. Те помогнаха с новите дивани да се оформи битов кът за децата от центъра в „Гледка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай