Куче нахапа дете по лицето, друго уби баба

Куче нахапа дете по лицето, друго уби баба | StandartNews.com

Велико Търново. 5-годишно момченце от Свищов е пострадало тежко след като беше нападнато от питбул. Детето е с наранявания по лицето и е изпратено за лечение в плевенската болница и в момента е без опасност за живота.

Ужаса се е разиграл в сряда в района на свищовската болница. Момчето е вървяло заедно със свой 26-годишен приятел и държало на каишка кучето му порода Джак ръсел териер. Питбулът изскочил внезапно пред децата и нападнал териера. Нападнатото животно се опитало да се отдалечи, при което в повода му се оплело 5-годишното момче и паднало на земята.
детето се озовало между двете кучета и питбула го захапал в по лицето.

Намиращи се в близост граждани са му помогнали и са го отвели в Спешна помощ – Свищов, където му е оказана първа помощ. До 27.10.2013 г. грижи за питбула е полагал 19-годишен младеж от крайдунавския град, известен на полицията и осъждан. След това той продал кучето на 58-годишният Е. Д. от Свищов. Той го вързал със синджир пред вилата си в местността "Стъклен", но кучето го скъсало и се озовало в центъра на града.

81-годишна жена от стражишкото село Владислав почина, след нахапване от бездомно псе. Инцидента станал същият ден, когато Стражица е получен сигнал за починала възрастна жена в село Владислав. тя била с множество разкъсни рани в областта на шията и тялото. По случая в полицейското управление се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител за не полагане на достатъчно грижи за животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което е последвала смърт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай