Красотата под тепетата. Пловдив като туристическа дестинация

Какъв приз е получил градът

Красотата под тепетата. Пловдив като туристическа дестинация | StandartNews.com

Това, с което всеки може да се похвалим ние като граждани на България е, че тя може да се похвали с невероятно природно и историческо богатство – от високи планински върхове и ледникови езера, през плодородни долини и низини, до пясъчни плажни ивици и топло море.  В следващите редове ще ви разкажем малко повече за градът разположен в подножието на шест хълма- Пловдив.

Пловдив се смята за един от най-старите градове в света, както и най-старият все още населен град в Европа, по-древен дори от Атина. Това може да означава само едно – невероятно богата история, римски руини, красива стара архитектура и несравнима атмосфера. 

Това е вторият най-голям град в страната след София и се намира в Горнотракийската низина, на двата бряга на река Марица.

Тук се провеждат множество културни събития, сред които международният панаир, международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, „Капана фест“, „Нощта на Пловдив“, музикалният форум „Sounds of The Ages“ и други.

Пловдив бе избран и за “Европейска столица на културата” през 2019, което успя да привлече още повече туристи на родната ни земя, и доведе до организирането на още повече събития, изложби и мероприятия.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай