Крадци с удар от 51 000 лв., има заподозрени

Крадци с удар от 51 000 лв., има заподозрени | StandartNews.com

Дръзки апаши атакуваха сградата на Потребителска кооперация „Единство" в гърменското село Дъбница. Крадците са отмъкнали 51 000 лева и 515 евро от офиса на дружеството. Ударът е направен през нощта срещу вторник. за посегателството разбрали служители на кооперацията рано сутринта. сигнал за кражбата е подаден в 07:06 часа на 17 март на тел.112. Установено е, че извършителите са влезли в постройката през прозорците в задната част. Подминали са супермаркета на първия етаж и се качили на втория, където са офисите на ПК „Единство". разбили враатата на помещението, в което се съхранява металната каса с парите. Използвали бормашина, за да отворят сейфа.

Прибрали пачките и офейкали. След незабавно проведени издирвателни мероприятия полицейски служители на сектор „Криминална полиция" и полицията в Гоце Делчев са обискирали домовете на двама мъже. Те са заподозрени в съпричастност към престъплението. В жилището на 30-годишния К.К. от Гоце Делчев са открити и иззети 190 грама бяло прахообразно вещество, реагирало положително на амфетамин. В дома на 26-годишния му авер и съгражданин Л.П. са намерени и иззети 100 грама сух канабис. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство. Търсят се доказателства за участието на двамата в обира, както и на други лица, уточниха от ОД МВР – Благоевград.

„Това е трети обир, преди Нова година на два пъъти задигаха цигари от магазина за 4000-5000 лева. В супермаркета има

камери за наблюдение, но няма камери, които да следят движението отвън. Няма и СОТ, доколкото знам. не знам подробности, не съм се виждал с председателя на кооперацията Георги Малаков", каза кметът на с. Дъбница Хасим Адемов. Криминалисти допускат, че може да е замесен вътрешен човек в кражбата. Апашите са уцелили точния момент, когато в касата е имало доста пари, събрани от оборотите на няколко търговски обекта. ПК „Единство" е една от най-големите в региона. Има хранителни магазини в доста селища, отдава и помещения под наем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай