Крадат кабели с джипове с десен волан

Крадат кабели с джипове с десен волан | StandartNews.com

Плевен. Джипове, внесени от Англия, били използвани за изтегляне на кабели на БТК изпод земята. Това е специалитет на група крадци на жица от Плевенско, от чиито набези пропищя цяла Северна България, твърдят от полицията. Последният удар на бандата с десните волани оставил без телефонизация силистренското село Айдемир, откъдето измъкнала 700 метра меден проводник.

По информация на полицията служител на пощата бил къртица и издал информация за бандитите. Кабелът тежи 700 кг и се плаща между 8 и 12 лв за кило в пунктовете за скрап.

Тартор на шайката е 30-годишен плевенчанин с инициали М. В. В., който живее в кв. „Сторгозия" и кара бяло „Ауди А8". Босът е българин, но наемал цигани.

При операция на местната полиция за разбиване шайката хванали и него заедно с останалите в пункт за вторични суровини в Долна Митрополия. Тарторът бил мнителен и докарал лично обгорените жици, за да не го излъжат неговите хора. Освен това често сменял участниците в група, твърдят криминалисти. Той не е осъждан досега. Шайката е отдавна известна на полицията, но никога не била спипвана на местопрестъплението. Използвала джиповете само за удари, разполагала с мощен скенер и давала подкупи, разкриха от плевенската дирекция на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай