Комисията „Кушлев” погна съветник в Разград

Комисията „Кушлев”  погна съветник в Разград | StandartNews.com

Общински съветник от ГЕРБ ще трябва да се раздели с имоти на стойност над половин милион лева, които комисията „Кушлев" иска му прибере.

Претенциите на държавата срещу семейството на Гюлвер Хасан от разградското село Ясеновец са резултат на тригодишна условна присъда, издадена срещу съпругата му Невин Рамадан. Госпожата бе изправена пред съда заради това, че въртяла нелегалния бизнес „Ало, ало!". В периода от 2007 до 2012 година Невин успяла с лъжливи обещания за женитба да прибере от самотници в Западна Европа 320 хил.лв, които получила по пощата, но не декларирала в данъчното. Докато въртяла измамите, тя вземала от държавата и детски надбавки, като майка от социално слабо семейство.

Според адвокатите на семейството имотите на Гюлвер и жена му Невин, оценени от комисията „Кушлев" на стойност 535 хил. лева не са незаконни и произходът на парите им можело да бъде доказан. Това заяви пред съда бившият депутат от ГЕРБ Тодор Димитров, който защитава съпартиеца си пред Темида. Защитата на общинаря смята, че стотиците хиляди левове семейството е получило от наследства и дарения на роднини, присъствали в последните двадесет години на многолюдните сватби и кръщенета на ромската фамилия.

Кметът на Разград доктор Валентин Василев, който е и областен лидер на ГЕРБ в Разград също счита, че съпартиеца му Гюлвер Хасан не е пристъпил закона. Той заяви, че партията на Бойко Борисов няма да оттегли доверието си от общинския съветник, защото твърденията на комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество още не са доказани в съда. Василев призна, че не си спомня, кой номинирал Хасан за съветник, но подчерта, че той нито е осъждан, нито е подсъдим и няма причини да е политически представител на ГЕРБ в общинския съвет.

Съдебната сага с фамилията на Гюлвер и Невин е вторият скандал, разтърсил групата на ГЕРБ в местния парламент в Разград пред последната седмица. В началото на март съветниците от партията на Борисов изключиха от своите редици общинския си лидер Милена Орешкова, която подкрепи футболния клуб „Лудогорец" в спора му с общината и с това наруши партийната дисциплина в гласуването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай