Изследват 11 деца за инфекция в социален център

Изследват 11 деца за инфекция в социален център | StandartNews.com

Регионалната здравна инспекция в Благоевград направи спешни изследвания на 11 деца и младежи, настанени в Център за настаняване от семеен тип в санданското село Вълково. Проби от хранителните продукти пък взеха служители на Областната дирекция по безопасност на храните. Причината за спешната реакция на двете институции е разболял се 20-годишен младеж. Той се почувствал зле в събота и се наложило да бъде транспортиран с линейка до МБАЛ – Благоевград, където е настанен за лечение в инфекциозно отделение. Пациентът е стабилизиран, състоянието му е овладяно.

„Няма място за паника. Извършихме всичко необходимо с колегите от ОДБХ в неделя сутринта. Момчето има гастроентероколит – възпаление на лигавицата на стомашно-чревния тракт. Оплаквало се е единствено от разстройство. Другите деца в този Център за настаняване са добре, прегледахме ги, нямат оплаквания, нито симптоми на инфекциозно заболяване. Резултатите от взетите проби ще станат след 3 дни. Възможно е да няма външен причинител на заболяването, но ние сме длъжни да проверим всички вероятности", заяви директорът на дирекция „Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция д-р Веселка Мончева.

"Взели сме всички мерки, за да защитим здравето на децата и младежите. 20-годишното момче, което е настанено в болница, е с множество увреждания и понижен имунитет. Останалите потребители на социалния център са добре", увериха от община Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай