Избират носител на Президентския медал в АУБ

Избират носител на Президентския медал в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Най-добрите и изявени студенти от Американския университет в България ще бъдат отличени на тържествена церемония. Тя ще се проведе на 7 април от 17,00 часа в студентски център „Америка за България”.

Кулминацията ще е при обявяването на носителя на Президентския медал – студент от завършващия випуск, който най-пълно изразява идеите на АУБ. Той трябва не само да има отличен успех, но и да олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts – да съчетава успешно учебния процес с дейности извън клас, които да допринасят за развитието на общността. Почетен оратор ще бъде Владимир Борачев, възпитаник на университета от випуск 1995. От март 2013 г. той заема поста заместник-ректор „Институционално развитие” в АУБ.

Церемонията по награждаване на изявени студенти се провежда в края на всяка учебна година и дава признание на студентите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Възпитаниците на университета с общ успех между 3.80 и 4.00 (по четирибалната система на оценяване) след завършването на поне два семестъра се включват в почетния списък на президента. Миналогодишният носител на президентския медал – Лейси Коуп от САЩ, в момента работи за Американския съвет за международно образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай