Хонда смачка пътничка в такси

Хонда смачка пътничка в такси | StandartNews.com

Хасково. 57-годишна жена от Хасково почина от раните си на път към болницата, след зверски сблъсък между таксито, в което пътува и лек автомобил Хонда. Катастрофата стана на едно от възловите кръстовища в областния град
около 19 ч. в неделя.

Очевидци разказаха, че Хондата „Сивик" идвала откъм квартал „Орфей" и се движела с много висока скорост. Връхлетяла върху таксито „Шкода Фабия" на кръстовището, докато жълтата кола правела обратен завой по булеварда.

Ударът бил толкова силен, че таксито е отхвърлено на метри от мястото на сблъсъка зад тротоара.

Въпреки че е била още жива, когато са я качвали в линейката, малко по-късно е починала. Жената била цялата потрошена, имала и тежки черепно-мозъчни травми.

Водачът на таксито е с комоцио и счупвания, но е без опасност за живота. Водачът на „Хонда"-та 21-годишния Кристиян К. е с натъртване в областта на гърдите и рани по ръцете, прегледан и освободен за домашно лечение. Возещото се в японската кола 19-годишно момче е с болки в гръдната област, прегледан и освободен.

Според информация от полицията виновник за сблъсъка е 38-годишният шофьор на таксито Пламен К., който не е осигурил предимство на идващия насреща лекия автомобил „Хонда Сивик".

Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай