Холивудски обир за пари и злато (ОБЗОР)

Холивудски обир за пари и злато (ОБЗОР) | StandartNews.com

Четирима маскирани думнаха 20 бона от офиса на Спас Спасов-Циганина

Въоръжен грабеж като в холивудски екшън потресе работещите в индустриалната зона на Пазарджик късно вечерта в понеделник. Четирима маскирани мъже нахлуха в офис на фирма за хидроизолации. Сигналът за обира е бил подаден в местното управление на МВР към 21,00 ч в понеделник, потвърди говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Нападателите първо ударили по главата охранителя на фирмата, който стоял отвън на пост в караваната и го вързали здраво, след което безпроблемно проникнали през стъклената врата в офиса. След това нахлули в помещението, в което все още работели собственикът Спас Спасов - Циганина, брат му Тодор и 37-годишната секретарка Катя, с която босът живеел на семейни начала.

При обира са взети над 20 000 лева, златни накити и мобилните телефони на тримата от фирмата.
Нападнатият офис се намира на първия етаж на сградата, бивша административна постройка на някогашния комбинат "Марица", които са били закупени от бизнесмена. Имотът се намира недалеч от жп гарата в града в индустриалната зона.
Бандитите действали по всички правила на холивудските ленти.

"Това е обир!", провикнали се четиримата

мъже с качулки и поискали всички налични пари от касата. Собственикът и брат му се опитали да дадат отпор, но били простреляни.

Спас е бил прострелян в крака, а брат му Тодор - в лакътя и подбедрицата.
Въпреки че мястото е отдалечено от града, само на 100 метра сe намира железопътната гара, а от другата страна има баничарница, в която по това време е имало хора. Те обаче нищо не са чули, а разбрали за стрелбата и грабежа, когато полицейските коли с надути сирени обградили района. Пристигнали и линейки на "Спешна помощ". Най-вероятно стрелците са използвали пистолети със заглушител и по тази причина никой в района не е чул изстрелите.

Двамата ранени братя, които са от ромски произход, са откарани в болницата в Пазарджик без опасност за живота. По-късно обаче жертвите на обира

наели частна линейка, която да ги откара до болница "Токуда"

в София.
Нападението край Пазарджик е поредният от серията грабежи тези дни. Вече стана традиция в навечерието на Коледа банди обирджии да правят удар след удар, тъй като по това време на годината се трупат едни от най-големите обороти, коментират разследващи.

До към полунощ всички изходи на Пазарджик бяха блокирани. Полицейските екипи веднага завардили пътищата в посока Велинград, Пещера и Пловдив, както и през моста на река Марица към автомагистрала "Тракия". От нападателите обаче няма и следа. Междувременно стана ясно, че камери са заснели бандитите и издирването им продължава.

"Назначена е балистична експертиза, която ще установи с какво точно оръжие са стреляли маскираните - дали късо или дълго", обясни полицейският говорител Мирослав Стоянов.

Според него в МВР досега е нямало сигнали от двамата бизнесмени за получавани закани или заплахи за живота им.
Спас Спасов от години се занимава със строителни работи и саниране на сгради, като по неофициална информация преди месец е бил получил голяма поръчка в Пловдив. В града под тепетата се бил установил брат му и двамата делели бизнеса. Семейството на Спас живее в имот в близкото до областния град село Звъничево, но понякога остава да нощува и в Пазарджик. Освен фирмата си за хидроизолации Спас Спасов има и тухларна в беловското село Мененкьово. На местните избори тази година синът на Спасов - Антон Николов, беше избран за общински съветник от БСП с преференциален вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай