Двама мъже са обгорели на подстанция в Благоевград

Двама мъже са обгорели на подстанция в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Двама работници пострадаха при високоволтова дъга в подстанция на „Електроенергиен системен оператор" – Мрежови експлоатационен район в Благоевград. Един от тях е с реална опасност за живота.

Инцидентът стана в петък към 13,40 часа в обекта на дружеството в благоевградския квартал „Ален мак". Веднага на място са пристигали екипи на полицията, пожарната и Спешен център. Уведомена е и Областната инспекция по труда. С линейки двамата оператори бяха транспортирани в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград.

Тежко е състоянието на 52-г. Олег Китанов – има 30% изгаряния в горната част на тялото и левия крак, но има голям шанс да бъде спасен, каза хирургът Николай Нешев. Мъжът бе качен на линейка малко преди 15,00 часа, която бе оборудвана със специално одеяло. Китанов бе закаран за лечение в Клиниката по изгаряния на „Пирогов" в София.

По-леки са травмите на 55-г. Висил Георгиев, който има повърхностни обгаряния по лицето. „Става въпрос за трудова злополука. Двамата са извършвали планирани ремонтни работи. Ще бъде назначена специална комисия, която ще разследва какво се е случило. Това ще направят и следователите. Сега най-важно е да спасим живота на по-тежко пострадалия наш оператор. Медиците тук направиха всичко възможно, дано оцелее и се възстанови бързо", заяви шефът на Мрежови експлоатационен район – Благоевград на „Електроенергиен системен оператор" ЕАД Васил Камбуров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай