Два инициативни комитета обявиха кандидат за кмет и листа за съветници в Каварна

Два инициативни комитета обявиха кандидат за кмет и листа за съветници в Каварна | StandartNews.com

На обяд в първия ден на септември два инициативни комитета в Каварна обявиха своите номинации и кандидати за кмет и общински съветници за предстоящия местен вот. Настоящият кмет Цонко Цонев нееднократно обяви, че няма да се кандидатира за кмет, но на предстоящите избори ще се състезава за място в Общинския съвет в морската община.

За четвърта година той влиза в надпреварата за вота на жителите на общината като независим, издигнат от Инициативен комитет, който се оглавява от Илияна Александрова, доскорошен административен секретар на ГЕРБ в Каварна. „След подмяната на вота на местната структура за кандидат за кмет, не мога да остана равнодушна и напуснах партията", обясни тя и добави, че Инициативният комитет издига кандидатурата за общински съветник на Ц.Цонев, защото той се е доказал като находчив, инициативен и деен.

„Работи за всички групи и слоеве от населението. Новатор е. Считам, че такъв човек може и трябва да остане да работи за общината", коментира тя. Самият Цонев заяви, че за четвърти път се кандидатира като независим за местни избори и така опровергававсички спекулации и слухове от последните месеци. „Не съм палачинкаджия да минавам от партия в партия. Що се отнася до нападките срещу мен от ГЕРБ, мога да каже, че досега на парламентарни и евроизбори непрекъснато ми звъняха и им правех изборите, а сега явно са получили тежка амнезия и ми забравиха телефона.

Държа да отбележа обаче, че оставам приятел с всички редови членове на ГЕРБ, защото приятелството не е политика" – коментира Цонев. Той благодари на хората от Инициативния комитет за подкрепата. Освен Александрова в него са още Радостин Пенев – председател на младежката организация на ГЕРБ в Каварна, Денис Касабов – частен бизнес, Василка Демирова – пенсиониран учител от Българево, Мариана Будева – библиотекар.

Веднага с обявяването на номинацията му за съветник Цонев изрази публично подкрепата си за кандидата за кмет на Каварна Галя Иванова, която също е издигната от Инициативен комитет, начело с Дарина Аргирова – представител на частния бизнес, общински лидер на ДБГ. При проведеното вътрешно заседание на общинската организация на ГЕРБ в Каварна Иванова получи най-много номинации за кандидат-кмет, но в крайна сметка бе утвърдена друга кандидатура.

В Инициативния комитет, който я номинира, влизат още Георги Георгиев – кмет на Българево, Джемаледин Алиев – частен бизнес, Иван Райчев – треньор на ФК „Калиакра", Кючуков – жител на кв. „Хаджи Димитър". След представянето й Иванова заяви, че харесва и обича родния си град и желае да продължи той да се развива. „Това, което се случва в града през последните 12 години е видимо. Вече всеки се гордее, че е жител на Каварна", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай