Димитър Николов ще се бори за трети мандат в Бургас

Димитър Николов ще се бори за трети мандат в Бургас | StandartNews.com

Кметът на Бургас Димитър Николов ще се бори за трети мандат в морския град. Новината съобщи лично премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на новият експозиционен център за цветя "Флора". Изявлението на премиера на практика сложи край на спекулациите дали Николов ще участва в местните избори на есен.

"Изпълнителният съвет на ГЕРБ на свое заседание номинира кмета на Бургас Димитър Николов за трети мандат. Аз подкрепям кандидатурата му и за колебания не може да става и дума. Мисля че Бургас с това, което само днес открихме е мечта за много градове. Сега правим и обхода на града. За съжаление тази година и половина ваканция на държавата се отрази. Сега щеше да има път за Слънчев бряг и обходът на Бургас щеше да е готов", заяви Борисов пред стотици граждани.

Новината, че ГЕРБ издига Николов за трети мандат бе посрещната с бурни овации от бургазлии. Премиерът уточни, че обходният път на Бургас ще бъде готов до септември.
Вместо с рязане на лентичка, новата "Флора" в морската градина беше открита само с водосвет. Сред гостите на събитието бяха зам.-министърът на МРРБ Деница Николова, президентът на ЛУКОЙЛ Вагит Алекперов, Сергей Андронов - председателят на УС бургаската рафинерия, Валентин Златев - президент на "ЛУКойл България".

Премиерът Борисов поздрави бургазлии с новата придобивка и пожела там винаги да има много деца, а залите да се използват за много събития. Кметът Димитър Николов показа фотоси на старите халета, в които се помещаваше изложението и изтъкна голямата подкрепа на правителството за изграждането на модерния експоцентър.

Откриването на Флората съвпадна и с първия ден на националното изложение на цветя, което ще продължи до 27-ми май. В него участват 55 фирми, сред които и много чужди. Те представят в експозиционните зали декоративна растителност, цветя и продукти за озеленяване.

Проектът за експоцентъра е на стойност 3.3 млн.лв. и е финансиран със средства по JESSICA на ЕС в рамките на Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие" на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай