Дама за втори път стана Спортист №1 на Благоевград

Дама за втори път стана Спортист №1 на Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Албена Малчева – Ситнилска спечели надпреварата за Спортист №1 на Благоевград за 2013 година. Това е второ подобно признание за най-титулуваната жена в Европа по таекуондо, след като миналата година отново получи това отличие. На церемонията във вторник вечерта, която се проведе в зала "Скаптопара", официални гости бяха трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова и бронзовият медалист по бокс от Олимпиадата в Лондон Тервел Пулев.

Пред пълните трибуни спортни клубове от града направиха кратки демонстрации на уменията си като част от програмата. В залата бяха кметът Атанас Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков, изпълнителният директор на "Благоевград – БТ" Георги Костов, много изявени спортисти от настоящето и миналото. Освен за Спортист №1 на Благоевград за 2013 година награди бяха раздадени и на най-изявените деца и юноши, най-добър треньор, отбор №1 и специална награда за феърплей.

В началото кметът Атанас Камбитов, Тервел Пулев, и Мария Петрова раздадоха дипломи на всички изявили се през годината деца от Благоевград.

На второ и трето място в битката за Спортист №1 на Благоевград останаха двама състезатели по канадска борба – Георги Гайдарджиев и Красимир Костадинов. След тях се наредиха две дами – таекуондистката Ейми Тасева и състезателката по ориентиране Кристина Иванова. При децата и юношите първи е боксьорът Емануил Богоев, втори е Любомир Бакалски – таекуондо, трети е Сашо Андреев – канадска борба, четвърти е плувецът Георги Цурев, а пети е Антон Огорелков – таекуондо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай