Бургас чака звездите от "Ювентус"

Бургас чака звездите от "Ювентус"  | StandartNews.com

Бургас. Тимът на "Ювентус" може да гостува в Бургас. Това съобщи в социалната мрежа кметът на морския град Димитър Николов вчера. Новината се разнесе с мълниеносна скорост и подлуди футболните запалянковци. Градоначалникът обаче уточни, че звездната визита още е под въпрос. В същото време по стадиони и школски игрища феновете на футбола коментират и залагат дали наистина "Ювентус" ще стъпи в Бургас.

Във фейсбук страницата си бургаският кмет Димитър Николов сподели, че е говорил по въпроса с градоначалника на Торино Пиеро Фасино. Двамата се срещнали преди няколко дни в Брюксел. Там Бургас официално бе обявен за Европейски град на спорта за 2015 година. В неформален разговор Пиеро Фасино подхвърлил, че догодина ще доведе в Бургас "Ювентус".

"Запознах се с кметовете на Торино и Прага. Поканих ги в Бургас на заключителните събития от програмата ни за Европейски град на спорта 2015", разказа Димитър Николов. В отговор италианският му колега Пиеро Фасино му се усмихнал и отвърнал: "Ще дойда с Ювентус".

"Шега ли е, не е ли - ще разберем догодина", написа още във фейсбук страницата си кметът на Бургас Димитър Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай