Болница си взе снегорин от вторични суровини

Болница си взе снегорин от вторични суровини | StandartNews.com

Пътните полицаи в Добричка област с намален състав

Добрич. Добричката Многопрофилна болница за активно лечение си е взела малък снегорин, с който да почиства двора на здравното заведение през зимата, докладва на работно съвещание, свикано от областния управител на Добрич Недко Марчев, директорът на здравното заведение д-р Красимир Николов.

Пред репортер д-р Николов разкри, че попаднали на снегорина във фирма за изкупуване на метал, където болницата предавала отпадъци. "Снегоринчето е малко и смятаме, че напълно ще покрие нуждите ни за почистване на двора. Вложихме малко средства за реновирането му и е на ход. В момента единствено остана оборудването му с гребло" - каза д-р Николов. Готовност за работа при зимни условия докладва и ръководителят на КАТ - Пътна полиция инспектор Жулиян Минев, като изрази надежда, че въпреки намаления състав заради съкращения на униформени и командировани 20 души на българо-турската граница, ще се справят при тежки зимни условия и принудително спиране на движението по пътищата в областта заради снегонавявания.

Минев поиска от Областно пътно управление да се доставят достатъчен брой бариери и пътни знаци, които се ползват при затваряне на пътищата. От Областна дирекция на МВР поискаха общините да помагат през зимата с хора, назначени по национална програма "Сигурност". Представител на община Каварна заяви, че има готовност за настаняване на закъсали пътници на територията на общината, а представителят на община Шабла Йордан Йорданов поиска по-добро почистване на международния път І-9 границата с Румъния на ГКПП Дуранкулак - Шабла. "Има базирани снегорини в Шабла, но водачите им са от Каварна и при снегонавявания те не могат да стигнат до машините. От румънска страна пътят се поддържа много добре и редовно получаваме обвинения за провалени зимни почивки" - каза Йорданов.

Като цяло институции и фирми, осигуряващи нормален живот при тежки зимни условия докладваха готовност за работа в усложнена обстановка. Пътно-поддържащите фирми са осигурили нужните инертни материали и техника за почистване на пътищата. Съставени са списъци на болните, които са на хемодиализа и родилките с термин от ноември т.г. до март догодина. Кметът на община Генерал Тошево Димитър Михайлов увери, че е готов да предоставя при нужда роторния снегорин на общината както в областта, така и по посока границата с Румъния на ГКПП Кардам и дори на северните съседи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай