Бивш спортист стана "Любим учител на Пиринско"

Бивш спортист стана "Любим учител на Пиринско" | StandartNews.com

Родители и ученици гласуваха в конкурса за Деня на будителите

Благоевград. Учителят по физическо възпитание и спорт Динко Кумбаров от СОУ "Христо Смирненски" в село Кочан спечели приза "Любим учител на Пиринско 2014". Това стана на тържествена церемония във фоайето на община Благоевград в понеделник вечерта.

Преподавателят събра 27 937 гласа в общата класация от двата етапа на конкурса на регионалния лидер на печата в. "Струма" и сайта struma.bg. Партньор на инициативата е в. "Стандарт".

Конкурсът "Любим учител" се провежда за втора поредна година, като кулминацията му е за Деня на будителите. Престижната награда на учителя връчи кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Победителят получи плакет във формата на пламък, грамота и уикенд за двама в хотел. Стотици гости станаха свидетели на победата на учителя от сатовчанското село. Събитието уважиха кметове, директори, учители, образователни експерти и общественици, деца и родители. "За мен е изключително голяма чест да съм тук като победител. Благодаря на в. "Струма" за инициативата, която е знак, че не сме забравени. Като бивш спортист винаги държа на феърплея. Поздравявам двете ми подгласнички, те също заслужаваха тази награда", заяви победителят. Първи негов подгласник е Валя Илиева, начален учител в V СОУ "Георги Измирлиев" в Благоевград. Трета остана Марияна Митова, учител по български език и литература в Природо-математическата гимназия в областния център.

Управителят на регионалния ежедневник Теодора Томова каза, че огромната активност в гласуването на сайта struma.bg показва, че целта на екипа да провокира обществото да даде дължимото внимание на учителите, днешните будители, в навечерието на 1 ноември, е изпълнена. Награди на отличилите се в конкурса връчиха зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева и главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. "Поздравявам в. "Струма" за хуманната инициатива. Благодаря за поканата. Знаете за кампанията на нашия вестник "Чудесата на България". Нашата мисия е да обединим нацията с подобни инициативи", каза Славка Бозукова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай