Бивш лидер на ГЕРБ загуби делото срещу кмета на Варна

Бивш лидер на ГЕРБ загуби делото срещу кмета на Варна  | StandartNews.com

Ексдепутатът Павел Димитров води от 2 години дело за клевета срещу Иван Портних

Бившият областен лидер и депутат на ГЕРБ във Варна Павел Димитров загуби делото за клевета, което заведе преди почти 2 години срещу наследника на поста в партията и действащ кмет на Варна ИванПортних, съобщи vnews.bg.

Варненският районен съд се произнесе, че кметът Портних не е извършил престъпление, повтаряйки публични твърдения за интерес на семейството на г-н Димитров относно търговските обекти за сладолед, пуканки и царевица в града, коментира след съдебното заседание Бранимир Балачев – адвокат на варненския кмет по делото.

Припомняме, че бившият областен координатор на ГЕРБ-Варна влезе в съдебна битка с кандидата за кмет на партията Иван Портних ден преди балотажа, който Портних спечели срещу опонента си Христо Бозов през юли 2013 г.

Съдебната си атака срещу Портних Димитров оповести чрез писмо до медиите. В него той обяви, че образува съдебното преследване срещу Иван Портних за клевета заради тиражирано в медиите от него твърдение, че „бизнесът на Димитров зависи от това кой ще е кмет на Варна, тъй като от кмета зависи запазването на търговски позиции за продажба да сладолед, пуканки и царевица".

След произнасянето на ВРС в четвъртък Павел Димитров има 14 дни, за да обжалва решението, ако реши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай