Без ВИП-гости във ВИП-деня

Без ВИП-гости във ВИП-деня | StandartNews.com

Ямбол. За първи път ВИП-деня на българо-американско учение "Блек сий ротейшънъл форс 13", което се провежда за четвърта година, мина без ВИП-гости. На база "Ново село" и на летище "Безмер" в четвъртък беше само зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, който е бивш шеф на Сухопътните войски. Учението наблюдава и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев.

Нито премиерът, нито президентът и военният министър, които се очакваха обаче, не дойде да наблюдава учението. Нямаше и нито един представител от комисиите по отбрана и сигурност към Народното събрание, които също бяха получили покани. Според запознати причина за липсата на ВИП-гостите е сложната политическа ситуация в българската столица.

Майор Ромил Шюкюров от въоръжените сили на Азербайджан обяви пред журналисти, че е впечатлен от професионализма и гостоприемството на българските воини.

Представители на армията от бившата съветска република участват за първи път на подобно българо-американско учение. Тази година в учението се включиха самолетите С-27 на американската армия, самолети СУ-25 на българската армия, вертолети МИ-17 на българските ВВС, както и спомагателна техника и личен състав от министерството на отбраната. Ръководител на съвместната подготовка от българска страна беше полковник Явор Матеев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай