Бареков иска 20 млн. евро от Брюксел за "Аспарухово"

Бареков иска 20 млн. евро от Брюксел за  "Аспарухово" | StandartNews.com

Варна. Лидерът на България без цензура Николай Бареков е изпратил писмо до председателя на европейската комисия Жозе Барозу и до групата на консерваторите и реформаторите в европейския съвет, в което настоява за отпускане на 20 милиона евро за пострадалите жители от потопа на 19 юни във варненския квартал "Аспарухово".

Следващият вторник по този въпрос той има среща с кандидата за председател на еврокомисията Жан-Клод Юнкер и ще го подкрепи за поста само ако има позитивна развръзка и парите бъдат отпуснати. Това заяви Николай Бареков тази вечер във Варна.

Готви се авариен изход за Станишев през Европейската комисия, каза Бареков.

Неговата номинация за еврокоммисар се готвела на тъмно и щяла да бъде представена на 16 юли от министър-председателя Пламен Орешарски в предпоследния му ден начело на този кабинет.

На 16 юли ще се събудим с еврокомисар Станишев. Целта е да бъде спасен чрез този пост, каза Бареков. Той припомни, че неговите номинации за еврокомисар са Петър Стоянов и Ивайло Калфин. Не се е отказал от позицията си, че подходяща е и кандидатурата на Симеон Сакскобургготски за еврокомисар.

Той ще се справи по-добре от Станишев, категоричен бе Бареков.

Лидерът на ББЦ е с най- много номинации за водач на партийната листа от Варна.

"Ако Варна и Пловдив ме издигнат за водач на листата и бъда избран, ще остана в българския парламент. Тогава моето евродепутатство ще приключи на 16 октомври, на рождения ми ден", каза Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай