АУБ с прием на благодарност към Благоевград

АУБ с прием на благодарност към Благоевград | StandartNews.com

Американския университет в Благоевград посрещна десетки гости на традиционния прием, който ръководството на висшето училище дава в знак на благодарност към благоевградската общественост. Кметът на общината Атанас Камбитов бе сред почетните гости на събитието.

Президентът на АУБ Кевин Аспегрен изтъкна, че има пълна подкрепа от местната власт в лицето на градоначалника. „Това е човек, на когото разказах своята философия за университета - че има задължението не само да образова младите хора, но и да въздейства върху местната общност. Кметът прояви разбиране и веднага ме попита от какво имам нужда", каза Аспегрен.

Кметът Камбитов му благодари за подкрепата, помощта и страстта, с която Аспегрен е презентирал пред комисия Благоевград в надпреварата за „Европейска столица на културата 2019". Той подчерта, че заедно с общинските съветници са успели да разрешат проблема с удължаването на договора за наем на общинската сграда от АУБ.

„Скъпи приятели, освен млади и красиви, вие сте силни, защото имате знания. Според Франсис Бейкън знанието по своята същност е сила. Вие притежавате тази сила, а светът е пред вас и очаква да навлезете в него. Знам, че ще успеете", приветства студентите Камбитов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай