„Академици" от Скрът борят с ум гърци и македонци

„Академици" от Скрът борят с ум гърци и македонци | StandartNews.com

Благоевград. Прочутата „Скрътска Академия" в петричкото село работи под пълна пара. За нея почивен ден няма до първи април – Деня на хумора и шегата. Умните глави в селището мислят върху сценария на местните самодейци за най-големия празник в населеното място.

 

„Длъжни сме да победим в съревнованието между селата, на което сме домакини всяка година. Защото за нас работят, при това безплатно, славните скрътски академици. Те трябва да докажат, че са по-умни и от гърци, и от македонци, че и те ще участват в конкурса", казват с усмивка селяните.

 

На Академията не липсват и клиенти, които искат да получат съвети и да научат мъдрости. Понякога другоселци, а и жители на пограничните селища в западната ни съседка Македония бият път до петричкото село. Те са наясно, че няма да загубят времето си, защото там винаги има кой да им помогне с ценни съвети. „Славата ни се носи не само в региона, но и зад граница. Всички сме горди с нашата своеобразна „Академия" на мъдреците. Винаги намираме изход, дори от най-трудните ситуации, благодарение на нашите „академици". Затова ги търсят отблизо и далеч", твърдят местни хора.

 

Най-важното е, че и в кризата, услугите на чешитите мъдреци си остават безплатни. Те са с ум като бръснач и огромно чувство за хумор. Техният „парламент" е под сянката на вековния явор. Тяхно откритие е, че земята най-бързо се върти, когато излезете от кръчмата. Сега обаче не им е до лакърдии, защото има само месец до Деня на хумора и шегата. А сценарият им трябва да е най-добрият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай