Над 100 000 лв. са влезли в хазната на Стара Загора от глоби

 Над 100 000 лв. са влезли в хазната на Стара Загора от глоби | StandartNews.com

Стара Загора. Над 100 хил. лв са влезли в хазната на Старозагорската община от глоби през миналата година. Служителите на общинското звено „Инспекторат" са издали 555 наказателни постановления на стойност 106 310 лв. сочат конкретните цифри. Съставени са били общо 1508 констативни протокола и 672 акта за установени административни нарушения на различни общински наредби и нормативи.


Най-много - на 1137, са били сигналите и жалбите от граждани за нарушения на екологичните норми, чистотата и обществения ред. Мнозинството от тях – 990, са били подадени на „горещия телефон" на общината. Глобите за тези нарушения са 528 на стойност 87 200 лв. От некоректни наематели на търговски обекти и общинска площ са били събрани около 46 000 лв.


През миналата година благодарение на контролното звено на общината са били премахнати множество нерегламентирани сметища - в района на старите гробища, кв. кварталите „АПК" и Лозенец, селата Борилово, Змейово, Хрищени и др. Инспекторите са затворили и редица незакони обекти в междублоковите пространства в различни райони на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай