85 фирми на 23-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”

85 фирми на 23-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” | StandartNews.com

От 4 до 8 август в Добрич ще се проведе 23-ото по ред международно изложение „Селското стопанство и всичко за него", като организаторите от „Добрички панаир" АД съобщават, че 85 фирми от страната и чужбина са заявили участие. По традиция на панаира ще се представят едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, автомобили, специализирана литература.

Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция. Освен редовните ни участници, наблюдаваме и ръст на заявките от фирми, които за пръв път ще участват в изложението, съобщават още организаторите. В първия ден се очаква форумът да бъде посетен от 12 представители на Управителния съвет на Търговската палата на Кьорфес Турция, която има споразумение за сътрудничество с ТПП-Добрич.

При откриването на панаира Мустафа Ефе – председател на УС на турската палата, ще сподели акценти от търговските взаимоотношения между Турция и България. Сред поканените за откриването на изложението са освен депутати, земеделският министър, директорът на ДФ „Земеделие", кметът и областният управител на Добрич и дипломати - посланикът на Република Казахстан, Търговско аташе на Ирак, посланика на Азербайджан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай