50 деца от Момчилград правят първи стъпки в тенис на маса

50 деца от Момчилград правят първи стъпки в тенис на маса  | StandartNews.com

Момчилград. 50 деца от Момчилград ще направят първите си стъпки в тенис на маса. В продължение на седем месеца малчуганите от градските забавачки „Здравец", ЦДГ „Зорница" и ЦДГ „Щастливо детство" ще усвояват правилата на играта под ръководството на квалифицирани спортни специалисти. Безплатните занимания ще се провеждат в детските градини, които вече са оборудвани с необходимите пособия.

Проектът е спечелен от СКТМ „Родопи" по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в детските градини и е на стойност 2 800 лв. От клуба заявиха, че децата, изявили желание да тренират тенис на маса, след приключването на проекта ще бъдат включени в подготвителните групи на отбора.

От клуб „Родопи" очакват да бъдат одобрени и по още един проект. Той е на Дневния център за деца с увреждания „Дъга" по програмата „Спорт за децата с риск и увреждания". Идеята на спортния клуб в Момчилград е потребителите на центъра да получат първоначални умения и навици за практикуване на тенис на маса.

Школата по тенис на маса е една от най –добрите в страната. Нейни възпитаници са известни наши спортисти като Даниела Гергелчева, европейска шампионка по тенис на маса през 1990г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай