Ваканция в библиотеката в Стара Загора

Ваканция в библиотеката в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Полезни занимания за своите най-малки приятели предлага старозагорската библиотека „Родина" през целия август. „Къде? Какво? Защо?" – под този наслов ще се провеждат ежедневно презентации, викторини, състезания кръстословици и ребуси, изготвени и представени от деца.

„Екскурзии и пътешествия по картата на Стара Загора, България и света" пък се нарича друга инициатива на любознателните за запознаване с чудесата на природата, любопитни факти за родния град, различни страни и континенти.

Ще върви и съвместна обучителна програма „Искам всичко да зная..." с експерти от регионалната здравни инспекция Стара Загора за разширяване на здравните знания на децата и изграждане на позитивни нагласи за природосъобразен живот.

Темите отново ще бъдат представени в интерактивни занимания - чрез аудиовизуални материали, игри и състезания. Творци от различни сфери на изкуството- художници, артисти, поети, музиканти фотограф и др., както и представители на разнообразни професии - лекар, учител, архитект, психолог, пожарникар, полицай др. ще провеждат своебразен „Мастер – клас" с децата и учениците.

Целта е да им помогнат след време да изберат някоя от тези професии с желание и сърце. Под ръководството на изкусни майстори ще работят и много творчески и занимателни ателиета – по рисуване, приложно изкуство, кукловодство, спортни игри и танци и др.

Голяма част от тези полезни занимания ще бъдат отразени в информационния вестник „Детски звън", които малките почитатели ще издадат в края на ваканцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай