Понеделник,

Търся хакер да ми погаси заемите

От: Стела Стоянова -
1002
Търся хакер да ми погаси заемите
A
A
A

Имам 20 бързи кредита, три фалирали фирми с общо 20 милиона дълг и една, която дължи само ДДС, така че нея хич няма и да я споменавам. Откакто данните ми изтекоха благодарение на защитите на НАП, съм издирван престъпник в Зимбабве, Занзибар, Северна Корея и още няколко държави, чиито имена смятам да спомена по-късно. Държавата, в лицето на Комисията за защита на личните данни, обеща да провери НАП за изтеклите ми данни, и след това да наложи глоба. Радвам се на новата перспектива някой да бъде наказан за изтеклите ми данни, обаче се питам кого ще глобят?

НАП не е нито едноличен търговец, нито акционерно дружество, нито неправителствена организация. Тя борави с моите пари, които съм й дала под формата на данъци. Значи, накратко казано, държавата ще глоби НАП с моите пари, защото е допуснала моите данни да изтекат в публичното пространство. След което аз ще трябва да бръкна в джоба си, за да осъдя държавата и НАП, за да платя обезщетението на най-вероятно набедения хакер Кристиян, който на свой ред ще осъди държавата, както и да си платя изтеглените от някой друг бързи кредити, освен ако не докажа, че са изтеглени с чуждо ЕГН. Ако успея да си спестя данъка добавена стойност и дълговете на фирмите, които никога не съм имала, преди да ме приберат в затвора в Северна Корея, ще бъда един щастлив човек, при това горд с държавата, в която живее.

Пред цялото това приключение, признавам си, търся хакер. Да ми погаси заемите овреме, да ме заличи от списъка на Интерпол и да ми купи един остров на Малдивите, хаквайки данните на някои управляващи. И, както се казва, всичко да е точно. Иначе, както казваше един приятел, то целият ни живот изтече, вие за едни лични данни ли?


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички