Моника: Сергей искаше второто ни дете да се роди след сватбата

Влюбих се в мъжа си като истинска ученичка, призна съпругата на Станишев

Моника: Сергей искаше второто ни дете да се роди след сватбата | StandartNews.com

София. Моника Станишева гостува с четирите си деца при Гала в "На кафе" и съвсем непринудено и искрено отговори на всички въпроси за личния си живот. Гала я разпита как се справя като многодетна майка. Моника разказа за всяко от хлапетата поотделно. Оказа се, че Дария е най-палавото й дете.

"Тя е доста своенравна и опърничава. Много усилия хвърлям по нея. Първото ми дете, Моника, като малка беше весела, общителна. Венци, по-големият ми син, също все е усмихнат, лесен за възпитание. Георги е спокоен, кротичък, папка, слушка. Мечтаех за по-едро бебе - точно като него", сподели нежната половинка на лидера на БСП. Дария вече говорела всичко и макар само на две годинки, познавала буквите.

"Когато се роди, си мислех, че е копие на Сергей. Даже моя приятелка каза: "Това е малката Сергея". После се промени и сега виждам, че в очите прилича на мен. В устата е на баща си и има неговата сладка трапчинка".

Терминът бил на 27-28 април, но видна астроложка посъветвала Моника да роди на 2 или 3 май. "Пътувахме със Сергей в провинцията и колата се развали. През целия път друсаше и вечерта получих контракции. Той присъстваше на раждането. Разтриваше ръцете ми. И така тя се появи на 1 май, което не е добре за момиче. Защото родените тогава щели да са агресивни - шест от астрологичните им знаци им били в дома на Овен. Но Сергей се готвеше за събитието отрано - купи цял рафт с книги за бащинството и й пускаше Моцарт на корема ми", разказа още тя. По-големите й деца - 15-годишната Моника и 13-годишният Венцислав от брака й с банкера Венцислав Йосифов, били много щастливи и почерпили с 12 кутии бонбони в училище. Последното раждане на Моника й било най-трудно, имало и опасност за бебето, защото пъпната връв се била увила около вратлето му. За щастие лекарите го извадили със секцио навреме. Докато лежала за задържане с Георги, получила и предложението за брак от татко му Сергей.

"Той щеше да го направи рано или късно, но не беше сигурен дали аз го искам. Сергей изпитваше отговорност към всички нас и искаше детето ни да се роди в брак. Всъщност само Георги съм родила след сватба. И децата ми от Венци се родиха, преди да се оженим", сподели още Моника.

За Станишев

"Сергей е затворен човек. Трудно допуска някой до себе си. Политиката е трудна сфера и може би това го е научило да бъде такъв. Истината е, че е добър, чувствителен, но успява да се съхрани и запази. Когато го срещнах, се беше обградил с бариери. Беше загубил изборите, беше на кръстопът. Но той откри себе си в разговорите с мен. Видях го в по-човешки план и го харесах - съвсем различен. Той ми оказа доверие и това беше нещото, което ме накара и аз да го допусна до себе си. В един момент усетих, че съм влюбена като ученичка. Беше странно - все още със съпруг, две деца и човек, с когото имам усещането, че мога да живея. Ако нещата вкъщи не бяха разклатени, щях да намеря сили да се възпра. Но така се случи. И двамата със Сергей бяхме неподготвени, бяхме вътре в емоцията. Да имаме деца беше съвсем естествено - когато една жена обича истински един мъж, иска да има рожба от него", разказа историята на любовта им Моника. Тя не спести и факта, че се е притеснявала как Сергей ще приеме децата й и дали всички ще успеят да живеят заедно в хармония. Той обаче им влязъл под кожата. Неслучайно двамата тийнейджъри споделиха, че им помага за домашните по история и рисуване и че им купува много книги. Научил е децата и да се гмуркат. "Сергей е по-балансиран, уравновесен, а аз - по-емоционална", каза още Станишева.

За първия съпруг

Моника се засмя и призна, че са голямо италианско семейство. Защото първият й съпруг има две големи дъщери, от които има внуци и понякога всички се събират заедно.

"Последната неделя нямаше на кого да оставя Дария и я пратих при Венци - заедно с кака й и батко й. Тримата му гостуваха. Изкарали си добре. Имаме добри отношения, за нищо не се обвиняваме", призна тя. От думите й стана ясно, че любовта им просто си отишла, и то след като преживели трудните моменти заедно.

Моника срещнала банкера Венцислав Йосифов по време на интервю, докато работела в столичен всекидневник. След това заминала да учи в Оксфорд и когато се върнала, той й казал, че очи, които не се виждат, се забравят и тя трябва да направи своя избор. Моника изненадала себе си с бързината, с която взела решение да остане и заживее с него. Двете им деца са кръстени на тях двамата и тя го обясни така: "Аз исках дъщеря ни да се казва Симон, на баба ми Симеонка. Венци обаче настоя и каза, че ще е Моника. Когато се роди синът ни, беше ясно, че е редно да е на него. Защото вече имаше три дъщери - двете от първия му брак".

На края на предаването Моника сготви ломска саламура с пиле.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай