Метъл банда съди САЩ, че ползвали музиката им в Гуантанамо

Метъл банда съди САЩ, че ползвали музиката им в Гуантанамо | StandartNews.com

Вашингтон. Канадска метъл банда е поискала заплащане от страна на правителството на САЩ след съобщения, че тяхната музика е била използвана в разпити на затворници в Гуантанамо, предаде politico.

Kийбордистът на Skinny Puppy заявил, че бандата е изпратила фактура за $666 000 на американската армия за използването на тяхната музика без разрешение.

"Ние им изпратихме фактура за нашите музикални услуги, като се има предвид, че са използвали нашата музика без нашето знание и като оръжие срещу някого", каза Евин Кей.

Key заяви, че неговата група е разбрала за използването на тяхната музика от пазач в Гуантанамо, който е фен на бандата.

Въпреки че е "ужасен кошмар" за някои, за други "това е една творческа художествена дейност, която се заиграва с тъмната човешка страна", описа музикантът стила на бандата.

Министерството на отбраната за сега не е коментирало иска.

През 2007 година доклад на Червения Кръст описа как затворниците в Гуантанамо, от които повечето са обвинени в тероризъм, са карани да слушат музика от 6 до 12 часа на ден без прекъсване. Докладът описва подобни действия като форма на "мъчение" и "психологическо малтретиране".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай