Лени Кравиц стана дизайнер

Стиви Уондър казал, че "вижда" уюта в дома му

Лени Кравиц стана дизайнер | StandartNews.com

Лени Кравиц, чаровният дребен голям рокаджия, изчезна от музикалната сцена не без причина. Той се отдал на дизайнерския бизнес. Лени не е изкушен от модата обаче, а от интериорния занаят. Певецът все още се занимава с музика, но му е по-приятно да върши няколко разнопосочни дейности накуп.

Напоследък Лени участва с малки роли във филми и развива усилено фирмата си за Kravitz Design. Той вече може да се похвали с доста проекти и доволни клиенти.

Пред американско списание Лени разказва какво го е провокирало да смени сферата на кариерата и как съчетава всички творчески дейности, с които се е захванал. "Всичко върви ръка за ръка и едното служи за вдъхновение на другото. Когато говорим за интериорен дизайн, ключовата дума е "удобство". Целта е да се постигне вибрация, която да направи впечатление, да създаде усещане за комфорт.

Още като дете обръщах голямо внимание на светлините и как са позиционирани предметите в стаята. Отидох да си купя от тези забавни стереосветлини и имах постери и растения навсякъде. Това ме караше да бъда по-креативен и разшири възприятието ми за музика. Забелязах как музиката и интериорът вървят ръка за ръка, също така и модата. Имах възможността да наблюдавам невероятни артисти, които изразяваха себе си чрез дрехите си. Много от приятелите на родителите ми бяха писатели, актьори, поети и режисьори и в началото на 70-те тези хора бяха доста цветни. Апартаментите им също бяха впечатляващи и това ме привличаше като магнит.

Когато правя музика - аз пиша, продуцирам и свиря. Така изразявам себе си 100%. Това, което обожавам при снимането на филми, е, че те не са за мен. Тогава важна е режисьорската гледна точка и аз съм там да изпълнявам", споделя готиният Лени. Най-големия комплимент, който получил за новото си начинание, бил от Стиви Уондър. Щом незрящият певец влязъл в къщата му, възкликнал: "Това място е толкова красиво. Представям си го - всичко се базира на усещане и вибрация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай