Идва финалът на "1001 нощи"

Двойна доза от историята на Онур и Шехерезада и вечни филмови класики по Нова

Идва финалът на "1001 нощи"  | StandartNews.com

За феновете на сериала "1001 нощи" настъпва кулминацията от емоции около сагата. Всеки делничен ден от 13,30 до 16 часа зрителите на Нова ще могат да се насладят на двойна доза от култовата поредица. Причината е, че финалът й е на 17 януари, когато най-после ще видят развръзка на историята между Онур и Шехерезада. Краят на първия сезон бе уникален - сватбата на главните герои се излъчваше на живо, а гости бяха реални известни личности от турския елит. Със сватба завършва и вторият сезон - между Шехерезада и Енгин. Тя обаче се проваля и Шехерезада се връща при Онур и истинското си семейство. Как ще приключи историята, ще разберем другия петък. Дотогава феновете ще следят неочакваните обрати и драматичните отношения. Освен с напрегнатия сюжет "1001 нощи" провокира зрителския интерес и с любовта на главните герои и извън снимачната площадка. Актьорите Халит Ергенч и Бергюзар Корел пренесоха любовта си и в живота. Скоро след снимките двамата се ожениха, а вече имат и син Али. Любопитна подробност е, че Корел е имала проблеми с теглото си до навършване на пълнолетие. Като тийнейджърка бъдещата Шехерезада ту сваля килограми, ту ги качва наново. "Била съм и много дебела, и слаба като щека. В онзи период средно положение при мен нямаше", твърди тв звездата в интервю. До четвъртата си година тя прилича на лоена топка. После изведнъж започва да слабее. Когато тръгва на училище, вече е кожа и кости. Връстниците постоянно й се подиграват и я наричат "кльощава". "В IV-V клас отново напълнях и станах тромава. Няколко години по-късно ръцете и краката ми започнаха да се издължават. Стана така, че имах тънки крайници и дебел торс. Отвратителна гледка. Бях убедена, че момчетата никога няма да ме харесват", разправя Бергюзар. Тя става красавица едва през последната си година в гимназията. За разхубавяването помагат спортните занимания. Девойката тренира усилено волейбол, кара кънки и ходи на курсове по танци.

Малцина знаят, че преди няколко години Корел едва не се отказва от актьорството. Щом се дипломира в театралното училище в Истанбул, тя тръгва да си търси работа по специалността. Никой от режисьорите на филми и сериали обаче не желае да я наеме. "Не ставаш. Трябва ни някоя с по-интересно излъчване", казват кинаджиите. Бергюзар загубва увереност. Готова е да работи каквото дойде, дори да продава цветя. И точно когато преглежда обявите за работа в някакъв вестник, телефонът звъни и продуцентът на филма "Долината на вълците" й предлага роля. Хубавицата без замисляне приема. От този момент нататък кариерата й тръгва само нагоре.

И докато в обедните часове Нова ще отдава заслуженото на драматичната турска сага, запазено място в праймтайма на петъчните вечери ще имат едни от най-хитовите филмови заглавия. Маратонът започна снощи с екшън комедията "Ченгето от Бевърли хилс". В продължение на три петъка брилянтният Еди Мърфи ще следи реда в Бевърли Хилс, а след това ще предаде щафетата на други филмови хитове. Така през целия януари и февруари филмовият уикенд на Нова ще започва още от петък в 20 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай