Хорър от архивите на МВР

Елена Петрова и Лидия Инджова се забъркват в мистерии във "Вила Роза"

Хорър от архивите на МВР | StandartNews.com

Първият български психотрилър с елементи на хорър, "Вила Роза", тръгва от днес в кината в цялата страна. Режисьор на лентата е Мартин Макариев, оператор e Иван Вацов, a сценарист е Борислав Захариев. Главните роли са поверени на Калин Врачански, Елена Петрова, Пламен Манасиев, Лидия Инджова и Дейвид Чукачи, познат на зрителите като Коди в култовия сериал "Спасители на плажа". "За разлика от "Стъклен дом", където с Елена Петрова играем герои, които имат интимна връзка, във "Вила Роза" сме коренно непознати и в отношенията ни няма и грам лирика", казва Врачански.

Сюжетът на "Вила Роза" е вдъхновен от действителни случаи, описани в разсекретени архиви на МВР. Те стигат донякъде, но след това не може да се разбере какво се случва с тях, тъй като досиетата ги няма. В ранната есен на 1985 г. милицията се натъква на последствията от шокиращ и мистериозен инцидент, състоял се в изолирана планинска хижа в Стара планина. Проследяват се събитията около шокиращи убийства, обвързани с предсказание на Ванга. Лентата е художествена интерпретация, вдъхновена от разкази на очевидци и улики, открити на територията на хижата.

"Моята роля е изключително интересна. Много разнообразна и забавна за мен, а за зрителите може да е плашеща на моменти. С нетърпение чаках филм като "Вила Роза" да се снима в България, защото обичам този жанр. Истинска награда за мен", казва още Врачански, на когото се налага да качи 7 килограма заради ролята.

Васил (Врачански) и Надя (Инджова) са млада семейна двойка, които пристигат на почивка във "Вила Роза". Там ги посрещат хижарят Георги (Пламен Манасиев) и неговата добра приятелка Дора (Елена Петрова). По-късно към групата се присъединява Стивън Корт (Чукачи) - стар сподвижник на Георги. Присъствието на Васил отключва ураган от необясними събития, които поставят пред изпитание здравия разум на всички. Всеки е изправен пред лицето на ужаса от собствените си страхове, а невидимата сила, която иска да ги контролира, дебне в тъмното и тихо почуква на входната врата към съзнанията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай