Сряда,

Дървени лъжици и масло от люти чушки ваят талия

От: Администратор -
2710
Дървени лъжици и масло от люти чушки ваят талия
A
A
A

Български ритуали за красота с маслодайна роза, кисело мляко и мед възкръснаха в началото на сезона. Серията от терапии, вдъхновени от фолклора и разработени с екологични продукти, се очертават като хит в СПА центъра на "Грандхотел Поморие". Свещенодействието се случва в стаята "Съкровищата на България".

Методите бяха представени пред десетки родни и чуждестранни гости, които наблюдаваха с интерес нашенски СПА ритуал за посрещане, включващ топило с медена пяна и розови листенца. Най-атрактивен се оказа славянският топъл антицелулитен масаж, който пречиства и премахва сантиметри от талията, благодарение на маслото от люти чушки и "боя" с дървени лъжици по проблемните места като корема и бедрата. Дървената лъжица наподобява свита длан, с която масажистът притиска определени точки около пъпа, стимулирайки черния дроб и панкреаса.

Друг ритуал обединява мед от Странджа, мляко, топъл медено-билков пилинг с масаж с керемиди. Всъщност Странджа планина се е оказала вдъхновение и е изиграла ключова роля при подбора на еко продуктите и начините на масаж.

В "Съкровищата на България" всеки се пренася назад във времето, защото всичко е автентично - носиите на масажистите, съдовете, в които разбъркват отварите, трикраките столчета, хурките и паната по стените. За етнографския интериор са помогнали бабите от поморийското село Еркеч (Козичино) и семейство от Чипровци, уточни изпълнителният директор на петзвездната обител Бисерка Хънкова.

"Искаме да покажем, че освен археологическото и културното наследство имаме и изключителни природни богатства. Тъкмо с кисело мляко, роза дамаскена, мед и билки разработихме няколко типични регионални процедури и ритуали. Те са еко сертифицирани и добити по стари технологии. Преди да станат на масла и други помади, билките се опушват, за да бъдат почистени. Националните ни СПА практики не отстъпват на популярните източни процедури", коментира експертът Цветелина Маймарова.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията