Понеделник,

Билалов с брада и очила в "Четвърта власт"

От: Failed to load user -
3477
Билалов с брада и очила в "Четвърта власт"
A
A
A

Всеки понеделник БНТ поднася поредна гурме порция от новия сериал "Четвърта власт". За около минута на екрана се появяват звездите, които разменят ключови реплики. Зрителите като нищо могат да си помислят, че всичко е заснето тук и сега - със скрита или явна камера. Медийният трилър обаче е "произведен" преди събитията, които текат в момента.

"Заради това с БНТ решихме кампанията да върви много преди началото на премиерното излъчване, планирано за средата на септември. За да разберат хората, че не копираме политическата действителност, а в известен смисъл сме предрекли какво ще се случи", коментира за "Стандарт" продуцентът Найо Тицин.

Тийзърите (за жалост като че ли няма български еквивалент на рекламното понятие за представяне на малки части от съдържанието) разкриват, че звездите на българското кино и театър са във вихъра си. Михаил Билалов, който играе издател на вестник "Четвърта власт", е с екстравагантна визия - с брада, с очила и със специално залепени уши. Елитният актьор обича да се шегува, че ако някога опре до услугите на пластичната хирургия, то ще бъде заради готино щръкналите му слухови органи. И тъй като този момент все още не е настъпил, в БНТ са се погрижили по достойнство за тях в името на изкуството. Любимата му реплика в сериала е: "Айде, гледай сега". В кожата на главната редакторка, издателка и съпруга на Билалов влиза Снежина Петрова. "Трудните избори на Анита Инджова като издател е дали да работи за рекламодатели или за каузата си", разкрива Снежана.

Атанас Атанасов е тежък коментатор. "Моята реплика, която завързва нещата в двете посоки, в които персонажът ми се движи, е: "И аз зачеркнах името си във вестника". В играта между политиката и медиите има скрити карти и козове - те са интересните", казва актьорът. Деян Донков специално си пусна коса заради своя персонаж - изгряващ разследващ журналист. "Нямам проблем с темата - баща ми беше следовател, а майка ми е съдебен лекар".

Старите приятели Ивайло Герасков и Христо Шопов са висши ченгета, а Владо Пенев този път е бос от сенчестия бизнес и собственик на футболен отбор. Санчо Финци е рафиниран политик, който има много общо с тайните служби.
Мила Парушева и Деси Моралес са изненадата в сериала. Младите дами са не само ефектни, но и действени. Мила е сестра на писателя Радослав Парушев, за когото има малко роля в "Четвърта власт". "Моята Ирмена е много сериозна, праволинейна, упорита, затворена в себе си", описва Парушева ролята си.

"Четвъртата власт не е реална и това е големият проблем на България", коментира режисьорът на медийния трилър Димитър Коцев-Шошо. Той беше зад камерите с редовно протестиращия си колега Стоян Радев, който е категоричен: "Сериалът е наистина тест за зрелостта на обществото ни. Може ли да разговаря, може ли да назове нещата такива, каквито са. Без страх, без боязън "да не би някой да бъде засегнат, да не би някой да се почувства директно атакуван".


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията