Българките в живота на Джулиано Джема

Със Стефания Сандрели в "Престъпление от любов", 1974

Българките в живота на Джулиано Джема | StandartNews.com

През 70-те и 80-те години на миналия век името Джулиано Джема, който почина днес при катастрофа, предизвиква истинска истерия у нас. Актьорът е в апогея на славата си, а жените пощуряват по него след излизането на каубойската трилогия "За един пробит долар", "За няколко долара повече" и "Сбогом, гринго". През 1973 г. звездата идва да снима в Пловдив и отсяда в хотел "Тримонциум". Хиляди пловдивчанки копнеят да попаднат в прегръдките на Джулиано. Само една от тях успява. Години след това тази жена се обажда в предаването "Наръчник на носталгика" на телевизия "Тракия" и разказа цялата история. Пловдивчанката се представя в ефир като д-р Попова. Двамата се запознават в бирхале "Каменица". Любовта пламва от пръв поглед. Тогава било трудно човек без регистрация да влезе в някоя от стаите, затова двамата подкупили местния портиер и милиционер, но пропуснали да почерпят рецепционистката на "Тримонциум". Тя издава влюбените и на другия ден бъдещата д-р Попова трябва да изпише една кофа мастило в милицията. На шкафчето до леглото на актьора е имало снимка на неговата спътница в живота, от която имал две деца. Въпреки това Джулиано без колебание изневерява на италианската си възлюбена и се представя като галантен любовник. "Само дето беше доста стиснат", добавя щрих към картината на любовната нощ докторката. Джема отпътува, но цяла година изпраща любовни послания на пловдивчанката. Когато през 1991-ва идва отново, не намира сили да потърси своята стара любов. А и д-р Попова е вече щастливо омъжена с две деца.

Нина Арнаудова (Корнелия от "Стъклен дом, съблазнителката на Краси Ранков) през 70-те също снима с Джема у нас. Легенди се носят за увлечението на италианеца по красивата българка, но тя упорито отрича да е имала връзка с него. "Само здраво се натискахме в любовните сцени", признава дамата. Разказва как веднъж Джулиано пробва да я целуне в хотелската си стая, тя се втурва да бяга и от единия й чехъл се откъсва помпон, който актьорът любезно й занася в стаята.
Лена Драмбозова следи 30 години кариерата на актьора и през 2008 г. издава "Джулиано Джема - легендата" за 70-годишния му юбилей. Книгата е написана на основата на лични разговори на авторката с актьора, проведени през 2005 г. в дома му в Рим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай