Волейболът чака нов шанс за Рио

Волейболът чака нов шанс за Рио | StandartNews.com

Ако ни пуснат на игрите, се връщам, обещава Владо Николов

Владимир Николов върна надеждите на волейболните фенове, че ще могат да гледат изявите на националите в Рио това лято. "Най-логично би било да съм приключил окончателно със спортната си кариера. Колкото и да са минимални шансовете, макар и теоретични, на 19 април има комисия на Международната федерация по волейбол. Тогава ще се разбере какво ще се случи с националния отбор на Русия и дали България ще има още един шанс да се бори за Олимпиадата в Рио. Въпреки че не очаквам това, защото не би било решение в интерес на спорта", заяви бившият капитан.

Николов беше категоричен, че ако се отвори така възможност пред националите ни, той ще даде цялото си сърце, за да помогне на България.

"Ако има такъв шанс и бъда повикан в националния отбор, ще направя всичко възможно да помогна", отсече Владо, който преди време обясни, че тялото му вече не издържа на натоварванията.

"Смятам, че решението за прекратяване на моята състезателна кариера е напълно логично. От друга страна, все още ми се играе волейбол и все още се справям добре", добави Николов, който със сигурност ще скача за родината ни, ако се открие шанс пред националите за Олимпиадата. Според него в страната ни постоянно се появяват талантливи момчета, които имат потенциал да защитават родния трибагреник на световната сцена.

"Волейболът е парадоксът в България, тъй като все още създава кадри с качества, които да играят в Европа и по света", обясни бившият капитан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай