Тревоги и смели предложения

Светът всеки момент ще пламне, а ние се тревожим къде спи Влади Горанов! Не може ли жена му да се тревожи за тази работа?!

 Тревоги и смели предложения | StandartNews.com

В сложни времена живеем, прелюбезни! В Пазарджик джаз-певец краде криптовалута, в Азовско море руснаците пленяват украински кораби. Вън от съмнение ситуации, будещи повече размисъл, отколкото се е случвал в целия съзнателен живот на председателката на парламента (поне, ако съдим от посещението й при Слави Трифонов)! Много размисъл заслужава и изречението, че полицията е „конфискувала открадната криптовалута“, което хвърли в почуда целия свят на копачките, но това е тема за много навътрили в блокчейна, да не занимаваме широката културна общественост, която сега се вълнува от други въпроси. Например от факта, че най-после Черноморската дилема „русалката храна ли е, или е жена“ 
намери своя отговор. Салам е! 

„Ужасен одажон! Одажонсен ужасон!!!“ 

в потрес се провикна българският Прасчо при вида на толкова много колбаси и то не къде да е, а на място, където никога не е стъпвал – Националната художествена галерия. Сега ние за вкусове няма да спорим! Както за вкусовете в изкуството, така и за вкусовете на салама. За салама е ясно – казвали сме го и по друг повод – откриете ли в него месо, това ще означава, че в цеха за колбаси е станала трудова злополука. За изкуството ще се произнесем кратко.  То е вечно. И на фона на тази вечност, мисля, единствено Валдес Радев е открил начин, по който инсталацията на Ода Жон да остави по-трайна следа (вижте колажа). И аз в моето поприще имам някои смели предложения: Например Розенкранц и Гилдерщерн от прочутата драма „Хамлет“ да бъдат заменени с  Паркинсон и Алцхаймер.  Така действието ще стане много по-заплетено, а при честите фехтовки нараняванията ще бъдат само случайни. Редовно пиша на англичаните писма с това мое предложение, но те изглежда в момента са заети да свалят Тереза Мей и не ми отговарят... 

Каквото имат, това свалят, горките

И от общината не ми отговарят. Неведнъж съм писал до отдел „Тъжни обреди“ на общината  с предложение и по време на погребение да се хвърля и хваща букет - както на сватбите. Може и венец. Няма ли да е интересно? Няма ли да живне този иначе протяжен и скучен, ритуал?!  
И на Путин писах, и на Порошенко. Най-добрият начин да се разреши спорът за Крим, е да ни го дадат  на нас, българите. И без това е изконна и историческа българска територия. Така добре ще го застроим с хотели, че нито украинците ще виждат руснаците, нито руснаците – украинците. И едните, и другите няма да имат излаз нито на плаж, нито на море. Като в Слънчев бряг. И нещата ще се успокоят. Казано е – далеч от очите, далеч от сърцето.
Смели предложения направи през седмицата и премиерът Борисов. След като вече закри скандалния фонд за лечение на болни деца, на дневен ред е и не по-малко скандалната  Агенця за българите в чужбина. Подкрепям ! Единственото ми притеснение е административният акт да не попречи на евентуален съдебен акт и наистина разнищване на историята с продажбата на гражданство. Тя е срамна не само защото заради нея ще гледаме истински Шенген през крив Макрон. Срамна е, защото показва, че 

всичко можем да продадем за жълти стотинки

Не си давате сметка, прелюбезни, че нещата се сгорещяват  постоянно. И в международен план следващият проект на Ода Жон може да е на... скара! Само вижте от какво сме обградени – на запад конфликтът Косово и Сърбия, на изток – Украйна и Русия, на юг – Турция и Гърция, на север – африканска чума по свинете! Всеки момент някое от тези огнища може да пламне, а ние сал един Джамбазки имаме, а и на него му взеха пистолета на летището!  В тази връзка тревогите за политици, които живеят в чужди апартаменти ми се струват пресилени. По-редно е да се тревожим дали скоро няма да живеем в палаткови лагери! Аз вече съм попрехвърлил възрастта за редовна мобилизация, но като гранатометчик от пехотата и водолаз, проникнат от патриотични чувства, няма как да не ида доброволец. Ще помъкна или РПГ-7 на Запад, или акваланга – на Изток. А 

и за Марс се притеснявам

Как ли ще посрещнат местните поредната американска инвазия?! Свито ми е сърцето, защото на американците отдавна само в България им се радваме! Ето, във вторник, посланик Рубин каза в София, че „САЩ никога няма да използват енергийна зависимост за влияние или принуда на други държави”. Това само в София и Риад може да се каже! 
Вижте, може да ви се струвам параноик, но това съвсем не означава, че някой не ме дебне зад вратата! И двете възможности са напълно вероятни, нали? Познатият ни свят се разпада като прокажен на въртележка, а ние се занимаваме с това къде спи Влади Горанов! Абе, не може ли жена му да се тревожи за тази работа?! Защо трябва ние да се тревожим!
Спешно ни трябват смели решения не само в областта на модерното изкуство. Да угасим малко вътрешнополитическия огън и да дадем възможност на премиера ни да умиротвори района.  След като укроти Сидеров и Симеонов, мисля, че за Бойко няма да е проблем да куртуляса и Путин, и Порошенко. Просто да им обясни, че е ясно:  каквато и война да разпали, Порошенко няма да го преизберат и обратното – дори в мирно време Путин ще го преизберат. За  Порошенко все ще се намери един апартамент в комплексите на Домусчиев – не е нужно сега война да има! С Косово и Сърбия, честно, не знам какво да правим! Може би да инициираме един паметник на Крали Марко със светещи очи? Да им напомня,че битките на Косово поле няма как да завършат щастливо. Сложно е, драги, а ДПС искат тамам три избора догодина да правим! Ей, багдън от тоз бошлаф, бе! Спрете се! Стига с това черногледство. Случват се и хубави неща: ще пускат пробно трамваите по „Графа”, например! Във Франция здравната каса планира да възстановява 60% от цената на купените презервативи, Андре Рийо пак ще прави концерт в България, което означава, че няма да го слушаме само в асансьорите! А и като се замислите – живеем не леко, но спокойно. А пък умеем и да си го правим интересно и сами всеки ден, а не да ни го правят „интересно” комшиите. Сякаш не можем да оценим този факт и се чудим какво да си доизмислим по принципа на онази поговорка, че „когато на магарето му стане добре, отива на леда”.
И най-накрая: изложбата на Ода Жон всъщност е доста интересна – идете я вижте – разбираема е дори за неизкушени от модерно изкуство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай