Неделя,

Пазарим се с Италия за Мондиал 2018

От: Failed to load user -
933
Пазарим се с Италия за Мондиал 2018
A
A
A

Спонсор на националите дава по 100 лв. на ДЮШ във волейбола

Продължават опитите на България да приеме и световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. Това разкри президентът на родната федерация инженер Данчо Лазаров. Сега централата се пазари с Италия за съвместно домакинство. Както е известно в петък в двете държави почва Евроволей.

"След като сега приемаме европейското с Италия, очаквам съвместна кандидатура и за шампионата на планетата след 3 години", разкри Лазаров. "В момента се водят предварителни преговори по този въпрос. Особено Италия има много по-богат опит от нас като организатор на подобни форуми, но се надявам и България да покаже за пореден път, че може да ни се гласува доверие. Аз съм оптимист и вярвам в това. Очаквам тази кандидатура да бъде спечелена двете страни", добави Лазаров докато представи новия спонсор на тима - "Лидл". "а последната права преди началото на европейското първенство имаме такъв солиден партньор", добави той.

"Без съмнение това първенство е много важно за нас. Не само защото сме организатори и домакини на финалния турнир - нещо, което от няколко години се опитваме да получим. От друга страна, след като сме домакини на финалния турнир - очакванията към нас са много сериозни", сподели още инженерът.

Волейболните ни национали могат да донесат сериозни приходи за волейболните детско-юношески школи из страната. От "Лидл" обявиха, че ще даряват по 100 лв. за всеки ас, реализиран от момчетата ни на Евроволей. Първенството на планетата стартира в петък. Още тогава е първият ни мач - срещу Германия.

Всички са мотивирани, заяви Константинов

Не мисля, че ще има състезател, който да е демотивиран, играейки пред родна публика, заяви селекционерът на волейболните национали Пламен Константинов. "По-важното е да се концентрираме върху самото първенство, най-вече нашата игра, тактическата ни схема срещу различните противници. Това ще бъде по-сложно, но трябва да изолираме външните фактори, които могат да попречат на отбора", добави Пламен. "Не искам да си мислим, че ще ни е лесно, защото знам срещу какви противници ще се изправим. Следим техните изяви и сме наясно, че ще ни е доста тежко. И Германия, и Холандия играят много сериозен волейбол", добави Гибона.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com