Гибона води само България поне до януари

Гибона води само България поне до януари  | StandartNews.com

Пламен Константинов ще води единствено националния отбор на България по волейбол поне до януари. Това разкри той в страницата си във Facebook.

Гибона признава категорично, че до края на изключително важната за "лъвовете" Олимпийска квалификация в началото на другата година в Берлин няма да поема клубен отбор.

Спецът публикува в социалната мрежа интервю, което дава пред sport-express.ru, а коментарът му над материала е: "... до януарския олимпийски турнир в Берлин съм ангажиран само с националния отбор..."

Така селекционерът сложи край на спекулациите относно бъдещето си поне до края на годината. След доброто представяне на "трикольорите" на Евроволей 2015, на което завършихме четвърти, са постъпили предложения към Константинов от отбори от Полша и Русия, информира още Спортал.

За да играе на Олимпиадата в Рио 2016 България трябва да спечели първото място на Олимпийската европейска квалификация в Берлин или поне да се класира на 2-ро или 3-то място, за да участва в последната световната олимпийска квалификация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай