България загуби и втората среща със САЩ

България загуби и втората среща със САЩ | StandartNews.com

Варна. Националният отбор по волейбол загуби с 1:3 (25:19, 22:25, 25:27, 17:25) от САЩ втората среща от група А в Световната лига. Воденият от Камило Плачи състав взе една точка от домакинствата си във Варна, докато американците си тръгват с пет.

Българите започнаха срещата силно. В средата на първия гейм те успяха да натрупат преднина, която увеличиха за 25:19.

Във втория обаче ролите се размениха. След 9:9 американците направиха силна серия и поведоха с шест точки. Българите проявиха воля и се доблжиха до съперника. Технично отиграване на капитана Тодор Алексиев и ас на Тодор Скримов доведоха резултата до 21:22. Американците обаче съумяха да спечелят гейма.

Третата част беше равностойна до втората техническа почивка. Тогава съставът на САЩ натрупа преднина и стигна до 24:21. Скримов направи отлична серия на начален удар и затрудни посрещането на съперника, а България се възползва и изравни. Последва преследване в резултата, но "лъвовете" пропуснаха няколко добри шанса и отстъпиха с 25:27.

Американците влязоха силно в четвъртия гейм и поведоха с 8:3. След това те държаха изцяло развоя под контрол. Дори контузията на Уилям Приди в средата на гейма не разколеба състава на САЩ. Плачи потърси промяна и пусна Данаил Милушев на мястото на Цветан Соколов, но това не помогна.

България приема европейския шампион Сърбия в София на 7 и 8 юни в следващите си мачове в надпреварата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай