В тениса: Не останаха българи в София

В тениса: Не останаха българи в София | StandartNews.com

Детска агитка и Йовчев напразно стискаха палци за Мико

Българското участие на първия тенис турнир за мъже в София приключи. Втората ни ракета Димитър Кузманов отстъпи в първия кръг на сингъл в зала "Арена Армеец". 22-годишният състезател отстъпи с 3:6, 6:2, 3:6 срещу Рикардас Беранкис (Литва) след 1 час и 50 минути. Кузманов, който учасва в изданието с "уайлд кард", показа, че може да бъде равностоен в дадени моменти. 96-ият в света литовец си осигури място в следващата фаза на надпреварата, където ще играе срещу шестия поставен Жил Мюлер.

Мико имаше и стабилна подкрепа от трибуните. Детска агитка дра гърла за нашето момче. Малчуганите дори бяха направили плакати и постери за него. Във ВИП ложата се настани и легендата на българската гимнастика и заместник-министър на спорта Йордан Йовчев. За участието си в надпреварата 287-ият в света Кузманов си гарантира 4680 евро от наградния фонд.
Българското присъствие приключи и на двойки. Във вторник вечер Кузманов и Александър Лазов показаха характер и борбеност, но не можаха да победят третите поставени в схемата холандци Матве Мидълкооп и Уесли Коолхоф. Нашите имаха мачбол, но го пропуснаха и паднаха 7:6(5), 3:6, 10:12.

Троицки навлече екип на ЦСКА

Един от най-известните имена на тенис турнира в София Виктор Троицки стана фен на ЦСКА. Вчера сръбският играч раздаде автографи на привърженици в магазина на "Спорт Депо" в "Младост". Там той получи и екип на "червените". Изпълнителният директор на "Спорт Депо" Красимир Цонов му подари книга със забележителностите в България както и бутилка червено вино. Виктор заяви, че вече е идвал на ски, така че с удоволствие би се възползвал от поканата. "За първи път съм в София и ми е драго, че съм тук. Организаторите са се потрудили да направят един блестящ турнир. "Арената" е феноменална, хората са много любезни, а организаторите се грижат всичко да е на възможно най-добро ниво", заяви Троицки. "Дали очаквам да спечеля трофея тук? Турнирът е силен, има много добри играчи и ще се постарая да дам всичко от себе си", добави той. "Григор Димитров е много талантлив тенисист. Със сигурност е бъдеща звезда. Може да стане и първи в света, чака го бляскаво бъдеще. Вече е показал, че има талант, бил е в Топ 10, на осмо място. Страхотен играч и добро момче", каза Троицки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай