Шок за Серина в Ню Йорк и край на мечтата за Голям шлем

Шок за Серина в Ню Йорк и край на мечтата за Голям шлем  | StandartNews.com

Серина Уилямс претърпя шокиращата загуба от Роберта Винчи на полуфиналите на US Open и така се просто с мечтата за Голям шлем. Поне за тази година. Американката бе на два мача от повторение на постижението на Щефи Граф през 1988 година, когато германката спечели и четирите големи турнира в рамките на една календарна година. Уилямс щеше да се изравни с Граф и по брой трофеи от тези надпревари.

В най-възрастния полуфинал в историята на Откритото първенство на САЩ обаче Серина загуби от Винчи с 2:6, 6:4, 6:4. Сборът на годините на двете състезателки е 65, информира tenniskafe.com.

Така се оформи италиански финал на US Open. Винчи ще се изправи срещу сънародничката си Флавиа Пенета. Досега италианка не бе играла в последната битка на този турнир.

"Не искам да говоря за това колко съм разочарована. Смятам, че тя игра най-добрия тенис в кариерата си. На 33 е и е хубаво за нея, че продължава да играе толкова добре. Предполагам, че е вдъхновяващо, но според мен тя беше направо невероятна. Не мисля, че аз играх зле, направих малко повече непредизвикани грешки от обикновено, но Роберта игра изключително добре. Както ви казах и преди – аз не чувствам напрежение, нито преди, нито на този турнир тук. За мен това беше нормален мач - направих два стегнати удара, но през останалото време не бях напрегната. След успеха на Уимбълдън бях много щастлива. Спечелих три турнира от Големия шлем тази година, четири поредни, което е много хубаво", завърши пресконференцията световната №1 и побърза да си тръгне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай