Мистър "Гейм, сет, Матс": Григор е далеч от Федерер, но върви нагоре

Мистър "Гейм, сет, Матс": Григор е далеч от Федерер, но върви нагоре | StandartNews.com

Тенис легендата Матс Виландер защити първата ни ракета Григор Димитров. Гришо напусна „Уимбълдън" след загуба с 0:3 сета от Роджър Федерер, като според повечето анализатори нашия се е представил доста под възможностите си.
„Роджър Федерер се намира в страхотна форма и очевидно играе чудесно. Бих казал, че той е най-трудният съперник за Григор Димитров. Видно е, че те са добри приятели и познават добре силните си страни. Но играта на Григор просто не е на нивото на тази на Федерер в нито едно отношение, като изключим може би движението по корта. Димитров трябваше да сервира много добре, за да има шанс. Това е компонент от неговата игра, който той трябва да подобри, ако иска редовно да играе силно срещу най-големите. Успя да го направи срещу Надал в Австралия, така че очевидно притежава качествата, но просто му липсва постоянството, с което може успешно да затвори един петсетов мач", коментира бившият №1 в света.
Мисля че Григор се усъвършенства, допълни Виландер.
„Той преминава по-лесно през ранните кръгове от турнирите и това е от голямо значение за представянето му в хода на надпреварите. Той прескочи успешно тази бариера и се дистанцира значително от играчите, които са, да речем, на позициите между 20-а и 50-а в ранглистата. В момента той е на много малко зад най-добрите", каза още Виландер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай